IMG_0535Elvan (Streamlights Choice Lvan SE22335/2011)

Född: 2011 02 21

Hälsa:
HD: A
AD:UA
Öga: pra/prcd hereditärt fri
         ögonlyst:  Ua
SD2: Clear

Meriter:

Mentalbeskriven, SBK

A prov: GK Kkl
B prov: 1 nybörjarklass, 2 x 1 Öppenklass, utsedd till dagens bästa hund vid ena tillfället. 1 ekl.
C prov: 2 x vinst Nybörjarklass ( 97/100p och 100/100 p)
               1:a pris Öppenklass


Utdrag från jaktprovsprotokoll:

1:a pris elitklass
"En labtik som är en god viltfinnare och löser dagens prov på ett effektivt sätt"

1:a pris öppenklass, dagens bästa hund.
"Talangfull hund som visar goda egenskaper för jakt och prov".

1:pris öppenklass.
"Hund som i dag löser de ställda uppgifterna bra - i fint samarbete med föraren".

1:a pris nybörjarklass.
"Mycket tilltalalnde tik med utmärkt balans i sina egenskaper. Hennes ihärdighet när hon reder ut vittringar är berömvärd".

 

Om Elvan

Elvan är en liten och smärt tik som aldrig varit skada eller sjuk. En mycket tåligare hund än man tror då man ser henne. Alltid lugn och fokuserad. Enkel att ha och göra med i alla situationer. Då vi har två pojkar i familjen är hon van vid mycket stök och ljud, vilket aldrig har bekymrat henne. Hon älskar att bli klappad och ju fler som klappar henne desto bättre är det. Andra hundar, katter, får eller andra djur betraktar hon lugnt och har aldrig några problem med. Stabil och bekväm i de miljöer man kan råka ut för i vardagen. Hon ementalbeskrivs då hon var lite mer än ett år. Hon gick igenom banan lugn och trygg. Ingen kvarstående rädsla fanns överhuvudtaget och hon hade avreagerat innan momentet var slut. Lugn och stabil i alla situationer.

Elvan är en enkel hund att träna. Lydig och oerhört villig att vara till lags. Om något inte fungerar beror det på att jag gjort övningen för svår och att jag har inte har varit tillräckligt tydlig. Det hon kan, det kan hon och hennes lägstanivå ökar stadigt ju mer vi tränar. 

På prov och jakt får vi alltid beröm för hennes fotgående och samarbete. Hon har enkelt tagit sina meriter och har som bästa resulat ett andrapris i elitklass på B-prov. 

Praktiskt jakt har hon gått på sedan hon var ett år gammal. Tyst, lugn och fokuserad hur mycket vilt det än faller runt henne. Enkel att föra och alltid väl i hand. Fina och snabba upptag, perfekta grepp, fin vilthantering och alltid bra inlevereingar. Inget jag tränat, det har alltid varit så. Hon är spontan på allt vilt och har inga problem med att jaga och ta hand om skammat vilt.

Hon är den första hund jag haft som ler. Då hon blir  glad visar hon alla tänderna i ett leende. Ibland när man pratar med henne ser man hur det rycker i läppen och nosen rynkar sig, sen ler hon.

Elvan kommer från en kull där alla är meriterade på jaktprov. Två tikar bor i Norge, där den ena har 3X1  ekl och den andra blev trea på unghundsderbyt 2012. En kullbror har 1 elitklass på både A och B prov. Elvans mamma Choice är  både A och B-provs champion och var även med i det lag som vann den prestigefyllda lagtävlingen på Highclere 2012. Choice har även överlag lämnat jämna fina avkommor där de flesta är meriterade på jaktprov, så min förhoppning är att Elvan ska föra dessa fina anlag vidare och visa sig vara en lika fin nedärvare som mormor Searover Fancy och mormors mor Classical Star-Light.